Çeşme ve Karaburun'ın KOPANİSTİSİ Kars'ta tanıtılacak




Çeşme ve Karaburun'un geleneksel 'Kopanisti' peyniri, Kars'taki 'Türkiye'de ve Dünyada Yerel Geleneksel Peynirler' sempozyumunda tanıtılacak. Kopanisti'yi anlatacak olan Germiyan Slow Food Sözcüsü, sosyolog Engin Önen, yerel ve geleneksel tanımına kopanisti kadar uyan başka bir peynirin belki de olmadığını vurgulayarak, "Kopanisti sadece bizim yarımadamıza özgü bir peynir. Aynen hurma gibi. Öte yandan geleneksel bir gıda. Çünkü diğer peynirler gibi endüstrileşmeye, fabrikaya girmeye müsait bir gıda değil. Büyüklerden öğrenilip, el emeği ile yapılabilir. Taze keçi lorunun ustaca ve günlerce karılması ile elde edilen bu peynir, bir dönem adeta yok olma tehlikesi yaşadı" dedi.
HABER


Yorumlar