Sevmek ÖNCE İNSAN olmakla başlar



Sevgi dolu insanların evi: Chateau Ubuntu


Chateau Ubuntu, 860 Fell Sokağı, San Francisco’da bulunan 10 odalı bir apartman. Sevgi dolu 38 insan, 27 avize, 10 oda, haftada tüketilen 198 yumurta ve aynı süre içinde gerçekleştirilen 1330 sarılma… İşte Chatrau Ubuntu böyle bir yer, sevgi, müzik ve gülüşmeler fışkıran farklı bir mekan.
İçinde farklı mesleklerden, farklı görüşlerden, farklı hayat tarzlarına sahip 38 sevgi dolu insan barındırıyor. Bu insanların tek ortak noktası burada yaşamaya başlamadan önce imzaladıkları “Topluluk anlaşması ve minnet kılavuzu.”
Bu evin 5 önemli anlaşma maddesi var:
Katılım, Güvenilirlik, İş birliği, Paylaşılabilir Tecrübeler ve Sürdürülebilirlik, bunun yanında bu evin misafirlerinin şükran duygusuyla bezenmiş olması da gerekli.
Ubuntu kelimesi de öylesine seçilmiş bir isim değil, Afrika kökenli bu kelime gerçek insan olmak anlamına geliyor, tıpkı Ubuntu apartmanında yaşayanların ideallerindeki gibi.
Ubuntu’ya göre tüm insanlar arasında doğal bir bağ var, insanlar birbirleriyle etkileşime geçerek, ortak değerleri paylaşarak gerçek manada insan olmanın sınırlarını keşfedebilir. Ubuntu apartmanındakiler tam da bunu arıyor işte.

Yorumlar