YEREL HALK, YABANCI BAKAN! / Günlerden 19 Nisan

Türkiye ekonomisine dair değerlendirmelerde bulunan Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, "Yerel halkı enflasyonun düşeceğine ikna etmemiz gerek" ifadelerini kullandı. Şimşek'in Türk milleti için "yerel halk" kelimesini kullanması tepkilere neden oldu. (NOT: Bilmeyenler için hatırlatayım. Sayın Bakan aynı zamanda İngiltere vatandaşı…)


BU BÖCEK BAŞKA BÖCEK

Afyonkarahisar Belediyesi'nin CHP'li Başkanı Burcu Köksal'ın yaptığı "Her yerde kamera, böcek var" açıklamasının ardından savcılık konu ile ilgili inceleme başlatıldığını duyurdu.


İKTİDAR PARTİSİNDE ZENGİNLİK ALAMETLERİNİ GİZLEME ZAMANI


AKP Grup Başkanvekili Bahadır Yenişehirlioğlu, Meclis’te ziyaretine gelenlerle selfie çekip paylaştı. Kolundaki 562 bin liralık saatin görüldüğünü fark edince de paylaşımını sildi.


DÜNYANIN SEÇİMİ!

Hindistan dünyanın en kalabalık ülkesi. 1,4 milyarlık nüfusun 969 milyonu oy kullanabiliyor. Bu sayı, tüm dünya nüfusunun yaklaşık sekizde birine denk. Hindistan'da başlayan genel seçim maratonu tam altı hafta sürüyor.


ŞAMPİYONUZ ŞAMPİYON

Türkiye, sağlıklı beslenme konusunda Avrupa’da son sırada. Eurostat’ın 2022 verilerine göre Türkiye’de iki günde bir et, tavuk ya da balık içeren yemek masrafını karşılayamanların oranı yüzde 41.5 ile ikinci sıradaki Romanya’yı neredeyse ikiye katladı. TÜİK’in 2023 verisine göre de bu oran yüzde 39.2.


BAKAN SOPA GÖSTERDİ

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, kira ve ücret gibi gelirleri elde ettiği halde beyanname vermeyen 400 binden fazla mükellefi tespit ettiklerini bildirerek, "Beyanname vermeyen mükelleflerimizi, ceza ödememeleri için pişmanlık hükmünden yararlanmaya davet ediyoruz" ifadesini kullandı.


310 ESKİ VEKİLE SUÇ DUYURUSU

Tekirdağ'da yaşayan Salim Koçak, seçimden önce üç aylık maaşlarını peşin olarak alan fakat yeniden milletvekili seçilemeyen 310 kişi hakkında suç duyurusunda bulundu.


BİLMEM BU İŞİN SONU NE OLACAK?

Devletin ve TÜİK gibi verileri yayınlayan kurumların saydamlığı çok önemli. Verilerin bize anlattığı önemli bir tehlike var. Bölge nüfusundaki % 7-8'lere varan bu azalma, sığınmacı açmazı ile birlikte düşünüldüğünde, Hatay başta olmak üzere bölgenin geleceği ve özellikle güvenliği açısından odaklanılması ve strateji geliştirilmesi gereken bir konu olarak önümüzde duruyor.


CHP’DE "HAİN" AVI

CHP, 31 Mart Yerel Seçimleri sürecinde başka parti ve aday lehine çalışan üyelerin disiplin kuruluna sevki için harekete geçti. Örgütlerden, CHP üyesi olmasına karşın CHP adayına karşı çalışan kişilerin isimlerini ve aleyhte yürüttükleri çalışmaları raporlamaları istendi.


YILIN FOTOĞRAFI

Gazze'de İsrail saldırısında ölen yeğeninin kefenlenmiş bedenine sarılan Filistinli kadının fotoğrafı, Yılın Dünya Basın Fotoğrafı Ödülü'nü kazandı. Reuters haber ajansı muhabiri Muhammed Salem tarafından çekilen karede, Filistinli Inas Abu Maamar, İsrail tarafından bombalanan evinde annesi ve kız kardeşiyle birlikte hayatını kaybettiği bildirilen 5 yaşındaki yeğeninin cansız bedenini kucaklarken görülüyor. Salem, 36 yaşındaki Maamar'ı 17 Ekim'de Gazze'nin Han Yunus şehrindeki Nasser Hastanesi morgunda, ölen yakınının cesedine sarılarak hıçkıra hıçkıra ağlarken gördüğünü aktarmıştı. Kazanan fotoğrafı belirleyen jürinin başkanı Fiona Shields ise, "Bu gerçekten derinden etkileyen bir görüntü. Bir kez baktığınızda zihninize kazınıyor. Çatışmanın dehşeti ve anlamsızlığına ilişkin hem doğrudan hem de metaforik bir mesaj veriyor." şeklinde konuştu.



Yorumlar