İZMİR NOTLARI / YOL VE KALDIRIM İŞGALİNE KARŞI İLK ADIMI KONAK BELEDİYESİ ATTI

 


Konak Belediye Başkanı Nilüfer Çınarlı meşakkatli olduğu kadar, “herkesin kendince haklı olabileceği” bir sorunu çözmeye karar vermiş.

“Yaya hakkı” ya da “yol ve kaldırım işgali” diye iki şekilde özetlenebilecek ve sadece Konak’ta değil, İzmir’in çok yerinde geçerli olan bu sorun; aynı zamanda kararı uygulayacaklar açısından da riskli.

Bir yanda “mal canın yongası” çünkü.

Masası, sandalyesi, camekanı kaldırılacak olan iş yeri sahipleri “of” diyecekler, “aman” diyecekler.

Gerçi Nilüfer Başkan, paylaşımında “Yaya dostu bir Konak için kolları sıvadık. Komşularımızın kaldırımlarda daha rahat yürüyebilmesi için Alsancak’ta işgaliye ve ruhsat denetimine hızla başladık. Konak’ta esnafımızın da desteği ile işgaliyeyi tamamen kaldırmayı hedefliyoruz. Yaya dostu kaldırımlar ve tertemiz bir Konak için ilçe genelinde çalışmalarımıza aralıksız devam edeceğiz 🥰” demiş ve sözün sonuna bol kalpli bir gülücük de koymuş ama…

Esnaf desteği, dediği gibi olur mu, bilemedim.

Kendisine başarı dilerim.

 

KENTİN KALBİNİN TEKLEYEREK ATTIĞI YER


Mine İktüeren Sadece İzmir’de fotoğrafı paylaşmış. Ali Özpalanlar da neresi olduğunu yazmış: 

"Sayın Siren Boran’ın Birinci Juderia adlı kitabından aktararak bilgi vereyim:

Burası Birinci Juderia, oldukça geniş bir alana tekabül ediyor. Üstelik bugün, İzmir’in en işlek ve en kalabalık ticaret bölgesi üzerinde yer alıyor. Sözünü ettiğim alan, Basmane’den Kadifekale eteklerine, Kadifekale eteklerinden Havra Sokağı Pazarı’na oradan da Kemeraltı Caddesi’ne kadar uzanıyor. Antik kentin kalıntılarının da yer aldığı bu bölgede, hem Smyrna Agorası arkeolojik kazı alanı; hem de İzmir’in çok kültürlü ve çok dinli toplumsal tarihini vurgulayan camiler, kiliseler ve sinagoglar mevcut. Ayrıca lokantaları, otelleri, kültür merkezlerini, envai çeşit gıdanın ve giysinin toptan ya da perakende satışa sunulduğu dükkanları da ilave edelim. Bu bölge, İzmir kentinin kalbinin tekleyerek de olsa, hâlâ attığı yer."

 SAKALLI TUNÇ SOYER HALİNDEN MUTLU GÖRÜNÜYOR



VALİLİK DENİZE NAZIR

Gerçek İzmir’deki habere göre, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, İzmir Valiliği’nin Konak Mersinli Mahallesi 8623 ada 6 parsel numaralı taşınmaz üzerinde İzmir Valiliği Ek Hizmet Binası yapmak amacıyla hazırlanan uygulama imar planı teklifini onayladı ve askıya çıkardı.

Yer güzel.

Altınyol üzerinde, denize nazır.

Herkesin böyle bir yere ihtiyacı var.

Özellikle de Kültürpark’ta fuarlar için zamanında yapılan ve hızla sökülüp, kaldırılması istenen hollerde “çalışmaya çalışan” İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin!


SEFERİHİSAR BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL YETİŞKİN’İN PAYLAŞTIĞI FOTOĞRAF HOŞUMA GİTTİ…




Yorumlar