İSRAFIN FOTOĞRAFI / Bu Haberlere Dikkat - Gündem 18 Haziran


"T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin ihtiyaç fazlası 45 adet kiralık aracını meydanda sergiledik. Fazla araçların hepsini geri gönderiyoruz. T.C. Denizli Büyükşehir Belediyesi artık şatafatın olmadığı, gereksiz harcamanın yapılmadığı bir belediye olacak.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu"


MELEK YOLDAŞ OLDU MELEKLERE


Yalova-Bursa karayolunda otomobille çarpışan motosiklette bulunan ve kazada ağır yaralanan üniversite öğrencisi Melek Karakaş (21), yaşam mücadelesini kaybetti. Melek'in kazadan 3 gün önce organ bağışında bulunduğu ortaya çıktı.

ÜÇ DÖNEM MİLLETVEKİLİ OLDU ŞİMDİ DE BAŞKANA DANIŞMAN!

CHP Ankara eski milletvekili Ali Haydar Hakverdi, Balıkesir Büyükşehir Belediyesi başkanı Ahmet Akın’ın danışmanı oldu. Hakverdi’nin özel kalem müdürü olabileceği belirtiliyor.

 

BUYURUN BURADAN YİYİN

Tarım ve Orman Bakanlığı'na bağlı Et ve Süt Kurumu (ESK), et satış fiyatlarına yüzde 25 oranında zam yaptı. Zamlı fiyatlar bu sabahtan itibaren geçerli oldu.

 

LİYAKETSİZ PERSONELE YAPTIRIM

Urla Belediye Başkanı Selçuk Balkan, kayyum döneminde çok sayıda personel alımı olduğunu tespit ettiklerini, liyakatsiz bir şekilde işe alınan personele yaptırımda bulunacağını ifade etti. Balkan, işine zamanında gelmeyen, işini severek yapmayanlarla da çalışmak istemediğini açıkladı.


BOYKOT VAR BOYKOT

Sosyal medyada; restoran ve kafelerdeki fahiş fiyatlara gösterilen tepkilerin dalga dalga yayılmasının ardından yurttaşlar boykot kararı aldı. Seslerini duyurmak için boykot kararı alanlar, 20-21 Nisan tarihlerinde dışarıda yiyip içmeme çağrısı yaptı.


GÖZ GÖRE GÖRE

Osmaniye'de TCDD'ye ait demir korkulukları, gündüz vakti balyozla kırıp çaldılar.

 


NEREDEN NEREYE?


Forbes’un milyarderler sıralamasından dünyanın en zengin 29. insanı olan Mehmet Emin Karamehmet yıllar sonra ilk kez Turkcell'in eski CEO'su Murat Erkan'ın paylaşımında görüldü.

 



SON ÇARE PANKART

İzmir'in Bornova ilçesinde bir site sakini kadın, apartman toplantısında site görevlisi tarafından darp edildiğini iddia etti. Tehdit edildiğini de öne süren kadın, mağduriyetini ve korkusunu dile getirmek için evine durumu bildiren pankart astı.


AİRBNB ZORDA

Konutunu turizm amaçlı kiralamak isteyenlerin, bulundukları binadaki tüm kat maliklerinden onay almaları gerekiyor. Bu nedenle, bağımsız konut seçeneklerine olan ilgi artış gösteriyor.


VAH ASGARİ ÜCRET

Avrupa ülkelerindeki asgari ücretin 1999 ile 2024 yılları arasındaki değişimi.



EY VATANDAŞ… AVUCUNU YALA

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Temmuz ayında asgari ücrete ara bir zam yapmayı düşünmediklerini, ayrıca emeklilere de enflasyon farkı dışında ek bir zam yapılmayacağını duyurdu. Işıkhan, açıklamasında şu ifadeleri kullandı:

“Temmuz'da ara zam yok. Başta nasıl karar aldıysak süreç öyle işleyecek. En düşük emekli aylığı 10 bin lira. Zaten Temmuz ayında enflasyondan ya da sözleşmeden kaynaklanan farklar emekli aylıklarına yansıtılacak. Bunun dışında asgari ücrete ara zam düşünmüyoruz."

 

YÜRÜ YA KULUM

Bahadır Özgür’ün yazısı: ‘155 mm’lik mermiyle büyüyen yeni ‘savaş tüccarı’ kim?’

 

ALMANYA’DAN GELEN VAR

22 Nisan'da Türkiye'de olması beklenen Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, İstanbul'da İBB Başkanı İmamoğlu, Ankara'da Cumhurbaşkanı Erdoğan ve CHP lideri Özel'le görüşecek.


AÇIL CARİ DENGE AÇIL

TCMB verilerine göre Türkiye'nin cari dengesi Şubat'ta 3,27 milyar dolar açık verdi. Böylelikle 5,7 milyar dolarlık açık verilen Temmuz 2023'ten beri en büyük cari açık kaydedilmiş oldu. Öte yandan beklenti, 3,7 milyar dolar açık verilmesi yönündeydi. Resmî rezervlerde 6,23 milyar dolar net azalış takip edilirken net hata ve noksan kalemi ise 4,98 milyar dolar oldu.

 

GENÇLERE TREN TURU HEDİYE

AB, aralarında Türkiye’nin de olduğu 35 binden fazla 18 yaşını tamamlamış gence trenle ücretsiz Avrupa turu hediye ediyor. 1.467 kişilik kota ayrılan Türkiye, geçen yıl 21 bin başvuruyla ilk sırada yer almıştı. En fazla kota 6 bin 104 ile Almanya’nın, en az ise 17 kişiyle Lihtenştayn’ın. Ücretsiz bilet kazananlar, Temmuz 2024 ile Ekim 2025 arasında 30 gün süreyle seyahat edebilecek. Bilet kazanmak için 1 Temmuz 2005 ile 30 Haziran 2006 tarihleri arasında doğmuş ve AB hakkında altı soruluk bir testten geçmiş olmak gerekiyor. Başvurular 30 Nisan’a kadar.

 

ÇÖP ÜRETİM MERKEZİ KADIKÖY

Bayram tatili boyunca İstanbul’un yeşil alanlarından 1.170 ton çöp toplandı. En fazla çöp toplanan bölge olan Bakırköy sahil hattını, Yenikapı ve Haliç bölgeleri takip etti. Anadolu Yakası’nda ise en fazla çöp Kadıköy bölgesinden toplandı.

 

GERÇEKTEN SUÇ KİMDE?

Gazete Duvar'dan Ceren Deniz'in haberinde, Ramazan Bayramı'nda Antalya Tünektepe teleferik hattında meydana gelen kazaya ilişkin tutuklanan Kepez Belediye Başkanı Mesut Kocagöz, projenin en başından beri problemli olduğunu söyledi. Kocagöz açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Teleferiğin sorumluluğunu almak ilk günden beri zordu. Burası zaten en başından beri problemli bir yer. 2017’den görev yaptığım 2023 sonuna kadar her hafta pazartesi günleri teleferiği tatile sokarak sistemi kontrol ettirdim, her kontrolde bizzat başına gittim. Her yıl ocak ayında da hattı ağır bakıma aldırdık. Şimdi suçu bana atmaya çalışmaları çok üzücü."


Yorumlar