ÖNDE İL BAŞKANI, ARKADA GENEL BAŞKAN, HEDEF DENİZLİ BELEDİYESİ / günlerden 28 nisan

 

 

Denizli sevdiğim yerlerdendir. Belediye başkanlarının bazılarıyla da tanışıklığım, dostluğum olmuştur.

1984 yılında Anavatan Partisi’nden başka seçilen Ziya Tıkıroğlu ile birkaç kez oturup, konuşmuştuk.

1989’dan 1999’a kadar SHP ve CHP’li Ali Marım’la birlikte havuza girmişliğim vardır.

2004 yılında Erdoğan’ın gözdelerinden Nihat Zeybekçi ile hiç tanışmadım. 2011 yılında milletvekili olup, başkanlıktan ayrılınca yerine gelen Osman Zolan’la bir kez belediyenim penceresinden Denizli’yi izleyip, konuşmuştuk. Osman Zolan düne kadar o koltuğun sahibiydi.

Dolayısıyla CHP hasretti Denizli’de kazanmaya.

CHP Genel Başkanı Özgür Özel de 31 Mart’ta hasreti bitiren, Denizli CHP İl Başkanı Ali Osman Horzum’a seçimi kazanması durumunda verdiği Vespa motor sözünü yerine getirdi. Ve Horzum’un kullandığı araçla belediyeye giderken, “Müzakere de eden mücadele de eden yepyeni, dinamik, sonuç alan bir siyaset için yola çıktık" dedi.

Yolu açık olsun.

 

 

ORMANLAR YANMASIN

Yazın orman yangınları açısından birinci derece hassas iller arasında ilk sıradaki Muğla’da orman yangınları ile mücadelede görev yapacak ilk yangın söndürme helikopterleri ve uçakları mayıs ayında göreve başlayacak.

 

JAPONYA’DA BİR İLK


Japon Airlines’in (JAL) ilk kadın başkanı ve genel müdürü olan Mitsuko Tottori, 40 yıl önce başladığı şirkette büyük bir başarıya imza attı. Kadınların terfi etmek için hala büyük engellerle karşılaştığı ülkede örnek isim olan Tottori, CNN'e verdiği röportajda "Japonya hala kadın yöneticilerin sayısını arttırmak için ilk hedefi belirleme aşamasında. Umarım Japonya yakında bir kadın başkan olduğunda insanların şaşırmadığı bir yer haline gelir” dedi.

SAÇ BAŞ YOLMAK!

 



COCA-COLA'NIN SESİ

Coca-Cola kendisiyle özdeşleşen sesleri bir ekip oluşturarak kaydetti. Oluşturulan ekip çift kulaklı mikrofonlar kullanarak Coca-Cola Zero Sugar'ın seslerini kaydetti. Yapay zekâ desteğiyle de oluşturulan bu sesler sinirbilim uzmanlarına göre, Coca-Cola Zero Sugar'ın bu sesleri muhtemelen beynimizde tatmin edici bir duyguyu tetikleyecek.


PAPA JOHNS'TAN SARIMSAK SOSLU MUM

Birleşik Krallık'taki Papa Johns sarımsak ihtiyacınızı karşılamanın yeni bir yolunu sunuyor. Pizza zinciri kısa süre önce, sos işlevi de gören sınırlı sayıda sarımsaklı tereyağlı mum piyasaya sürdü.


BUGÜN BİR DİKTATÖRÜN SON GÜNÜYDÜ

27 Nisan 1945'te İtalya ve Almanya yenilginin eşiğindeyken Mussolini, İspanya'ya kaçmaya çalıştı. 28 Nisan öğleden sonra metresi Claretta Petacci ile bir uçağa binmek için İsviçre'ye giderken İtalyan partizanlar tarafından yakalandı. Villa Belmonte'nin kapılarına sürüldü ve bir partizan infaz ekibi tarafından vurularak öldürüldü. Mussolini, Petacci ve diğer Faşist parti üyeleri 29 Nisan 1945'te kamyonla Piazza Loreto'ya taşındı. Mussolini'nin cesedi yola atıldı ve yerel mahalle halkı cesedine saldırdı. Daha sonra Mussolini ve Petacci'nin cesetleri bir benzin istasyonunun önünde baş aşağı asıldı.

 

DİĞER 28 NİSAN’LAR…

  • 1935 - Hilal-i Ahmer Cemiyeti'nin adı, Kızılay olarak değiştirildi.
  • 1936 - Mısır'da Kral Fuad'ın beklenmeyen ölümü üzerine, 16 yaşındaki Prens Faruk Kral oldu.
  • 1988 - Ermeni örgütü ASALA'nın kurucusu Agop Agopyan, Atina'da kimliği belirlenemeyen iki kişi tarafından öldürüldü.
  • 2008 - Çin'in doğusundaki Şandong bölgesinin Zibo şehrinde bir yolcu treni raydan çıkarak başka bir trene çarptı; 70 kişi öldü, 420 kişi yaralandı.

28 NİSAN’DA DOĞANLAR…

  • 1937 - Saddam Hüseyin, Irak'ın 5. cumhurbaşkanı (ö. 2006)
  • 1941 - Ann-Margret, İsveçli-Amerikalı oyuncu, şarkıcı ve dansçı
  • 1974 - Penélope Cruz, İspanyol sinema oyuncusu ve En İyi Yardımcı Kadın Oyuncu Akademi Ödülü sahibi.

 28 NİSAN’DA ÖLENLER

  • 1960 - Turan Emeksiz, Türk öğrenci (d. 1940)
  • 1978 - Muammer Karaca, Türk tiyatro sanatçısı (d. 1906)
  • 1999 - Alf Ramsey, İngiliz teknik direktör (d. 1920)
  • 2007 - Ümit Haluk Bayülken, Türk diplomat, siyasetçi ve eski Millî Savunma Bakanı (d. 1921)

Yorumlar