ÖZGÜR ÖZEL NE YAPSIN, GİTSİN Mİ SARAYA? / günlerden 26 nisan

 


 

Kemal Kılıçdaroğlu isim vermemişti ama adres belliydi. Özgür Özel’e X hesabından şöyle seslenmişti:

“Milyonlarca çocuğumuzun beslenme ve eğitim sıkıntısı çektiği, milyonlarca gencimizin, bırakın gençliğini yaşamayı, henüz ülkesinde deniz yüzü bile göremediği, milyonlarca anne, babanın geçim sıkıntısı içerisinde depresyona girdiği, milyonlarca emeklimizin ay sonunu getiremediği, torunlarına bile mahçup olduğu, milyonlarca sığınmacının ülkemizin demografik yapısını bozacak şekilde tehlike teşkil ettiği, Doların 30 liranın üstünde olduğu, bir kuru ekmeğin 10 lira olduğu, icra dosyalarını istifleyebilmek için ek binaların kiralandığı bir ülkede; Bu düzenin kurucusu sarayla müzakere edilmez, mücadele edilir..!

Sayın Adnan Yücel’in şiirinde de dediği gibi;

‘Saraylar saltanatlar çöker

kan susar bir gün

zulüm biter.

Menekşeler de açılır üstümüzde

leylaklar da güler.

Bugünlerden geriye,

bir yarına gidenler kalır

bir de yarınlar için direnenler… “

Bir gün sonra, devam etti sözlerine:
“Erdoğan, ekonomide daha sert kararlar alacak, kimse bu suça ortak olmamalı!”

Tartışma var CHP'de.

Diğer tarafta yer alan Murat Karayalçın ise “CHP Genel Başkanı’nın Cumhurbaşkanı ile görüşmesini doğru buluyorum” dedi, Özel’e destek verdi.

Ne yapsın Özgür Özel, gitsin mi Saraya?

Düşünüyorum da, giderse ne olacak.

Huyluyu huyundan mı vazgeçirecek? Türkiye’de işler yoluna mı girecek?

Elbette hayır.

Ya giderse ne olur, dünya mı batar?

O kadar da değil.

Yani, kendi ve keyfi bilir.

Çok istiyorsa, gitsin.

 

BÖYLE BİR DÜNYA, BAŞKA NEREDE VAR?

CHP'li Yavuzyılmaz, çift maaş bağlanan iki bürokratın aylık kazancını açıkladı; Asgari ücretin neredeyse 50 katı maaş alıyorlar…


İZMİR BİRAZ ÖYLE, BİRAZ BÖYLE

Sedat Ergin yazmış: ‘CHP’nin Ege’deki rüzgârı İzmir’de hız kesince’


YÜREKLER YANIYOR ALEV ALEV

İsias Otel davasının ikinci duruşmasında, Kuzey Kıbrıslı aileler mahkemeden üç talepte bulunuyor: 6 Şubat'ta İsias Otel’de ne yaşandı? İddianame neler var? Bina neden yıkıldı?


ENERCİ ENDİŞE VERDİ

Karaman’daki bir okulda, tutuklu sosyal medya fenomeni Dilan Polat’ı canlandıran çocuğun yer aldığı 23 Nisan etkinliği hakkında soruşturma başlatıldı. Görüntülerde, bir öğrencinin ‘Enerci’ şarkısıyla dans ettiği, iki öğrencinin ise gözaltı işlemi uygulayan polis rolünde olduğu görülüyor.


BEŞ YIL GEÇMİŞ, ADALETİ ARA Kİ BULASIN

“Bir trafik kazasının anatomisi: 35 saatte belirlenemeyen kimlik ve soruşturmada yaşanan gariplikler” Tolga Şardan yazmış:

"Ancak sonrasında garip gelişmeler oldu. Dosya, disiplin kuruluna girmesi gerekirken, Başmüfettiş A.D.’den alındı. B.E. adlı başka bir müfettişe verildi. Dosyanın içi birden değişti. Bunu öğrendim ve dönemin Teftiş Kurulu Başkanı Fenni Gürsel’i aradım. Telefonla görüştüm. ‘Bu dosyaya müdahale olduğunu tahmin ediyorum’ dedim, ‘dosyada kan var’ dedim."

Gizemcan Yolcu’nun yaşamını yitirdiği kazanın üzerinden neredeyse beş yıl geçecek. Henüz, adalet yerini bulmuş değil.


LABORATUVAR MADENİ

Yeraltındaki aşırı basınç ve sıcaklıklarla oluşması milyarlarca yılı bulan elmas, GüneyKore’deki bir laboratuvarda 150 dakikada üretildi. Sıvı metallerin karışımına dayanan bir yöntemle devasa bir sıkıştırmaya gerek kalmadan 1025 derece sıcaklıkta sentetik bir elmas oluşturulabildi.


ABD’DE FİLİSTİN SENDROMU

ABD’nin çeşitli üniversitelerinde başlayan Filistin yanlısı eylemler sürüyor. Boston’daki Emerson Koleji’nde 100’den fazla kişi gözaltına alındı. Austin'deki Teksas Üniversitesi'ndeki protestolar sırasında, aralarında yerel bir haber kanalından bir medya mensubunun da bulunduğu en az 34 protestocu; South California Üniversitesi’nde ise en az 93 kişiye gözaltı işlemi uygulandı.




YEME İÇME

Yeme ve içmenin, banka kartı ve kredi kartı harcamasından aldığı pay mart ayında ilkkez yüzde 5’in altında kaldı. 

 

MONA LİSA’YA KORUMA

Leonardo da Vinci’nin başyapıtı ‘Mona Lisa’ dünyanın en çok ziyaret edilen müzesi Louvre’un da gözbebeği. Yoğun ilgiyle baş edemeyen müze tabloyu özel bir odada sergilemeye hazırlanıyor.



 DİĞER 26 NİSAN’LAR…

 1865 - ABD Başkanı Abraham Lincoln'ü bir suikastla öldüren John Wilkes Booth, Amerika Birleşik Devletleri Kara Kuvvetleri askerleri tarafından on iki günlük bir insan avının sonunda, kuzey Virginia'nın kırsal kesiminde yakalandı ve öldürüldü.

1870 - Osmanlı Devleti’nde, Dârülmuallimât (Kız Öğretmen Okulu) açıldı. Sınavla 32 kız öğrenci alındı.

1903 - Ünlü İspanyol takımı Atlético Madrid kuruldu.

1912 - İlk defa, bir Osmanlı pilotu olan Fesa Bey (Evrensev), Osmanlı tayyaresi ile Türk toprakları üzerinde uçtu.

1986 - Çernobil faciası: Ukrayna'nın (SSCB) Çernobil kentinde meydana gelen ve yaklaşık 7 milyon kişinin zarar gördüğü patlama nedeniyle ortaya çıkan radyoaktif bulutlardan, Türkiye de etkilendi.

1988 - Tıp Etik Kurulu, Dr. Ziya Özel'in kanserli hastaların tedavisinde kullandığı zakkum ekstresinin ilaç olmadığına karar verdi.

1995 - Türkiye'nin ilk kadın kaymakamları Elif Arslan ile Özlem Bozkurt görevlerine başladılar.

1997 - Sanayi Bakanı Yalım Erez ile Sağlık Bakanı Yıldırım Aktuna, Refahyol Hükümetinin Cumhuriyet'in temel niteliklerini tahrip ettiğini, Türkiye için fayda değil, zarar getirdiğini açıklayarak istifa ettiler.

 

26 NİSAN’DA DOĞANLAR…

1564 - William Shakespeare, İngiliz şair, oyun yazarı ve oyuncu (ö. 1616)

1954 - Akrep Nalan, Türk pop müzik şarkıcısı (ö. 2022)

 

26 NİSAN’DA ÖLENLER…

1943 - Naşit Özcan, Türk tiyatrocu ve tulûat ustası (d. 1886)

1985 - Aylin Urgal, Türk pop müzik sanatçısı (d. 1951)

2006 - Ali Ekber Çiçek, Türk halk müziği sanatçısı (d. 1935)



Yorumlar