YSK BAŞKANI İLE BETİMAR VE GEZİCİ ARAŞTIRMA'YA SORULARIM VAR. NEDEN, NEDEN, NEDEN?

 

Seçim oldu, bitti. Hatta üzerinden iki hafta bile geçti. YSK’ya göre ise “seçim devam ediyor” ki, web sitelerinde sandık sonuçlarını sorgulama imkanı henüz yok.

Zaten onlar da durumu “31 Mart 2024 Mahalli İdareler Genel Seçimleri Sonuçlanıncaya kadar geçici olarak hizmet verilmeyecektir” diye ilan ediyorlar.

Oysa itiraz edilen yerleri ayırarak diğer sonuçları yayınlayabilirler.

Merak eden de oy kullandığı sandıkta ne olduğunu görür, öğrenir.

Neden bu denli basit bir çözümü uygulamıyorlar, YSK Başkanı Ahmet Yener cevap vermeli.

Bir diğer cevabı, BETİMAR Araştırma Şirketi'nin seçim günü sandıklar kapanır kapanmaz açıkladıkları ve bir bakıma “işte sonuç” dedikleri, üç büyük şehirden İzmir için beklemekteyim.



O gün de sormuştum, şirketin Yönetim Kurulu Başkanı Gürkan Duman’a şimdi de soruyorum:

“Geneldeki başarılı tahminlerinizin yanında, İzmir tablonuz kapkaranlık! Size göre Cemil Tugay ile Hamza Dağ arasında 'kıl payı' var. Gerçekte ise neredeyse 12 puan fark... Neden, ne oldu da böylesine dramatik biçimde yanıldınız?”

Kaçınılmaz biçimde bir soru da, Gezici Araştırma’nın sahibi Murat Gezici’ye:

“Ciddi bir oy alacak, dediğiniz İYİ Parti’nin yüzde 3,77’de takılıp, kaldığınız fark ettiğiniz anda ‘EYVAH’ dediniz mi? Mutlaka bir özeleştiri yapmışsınızdır. Hangi sonuca vardınız?”



Seçimlerin kaderi bir şekilde etkileyen bu üç kurumun başındaki insanlar, en azından gelecek seçimlerde “içimizin daha rahat etmesi” için bu sorulara cevap verme nezaketini göstermek zorundalar.

 

Yorumlar