BENİ MAZUR GÖRÜN, İZMİR’İN BU KADAR BÜYÜDÜĞÜNÜ BİLMİYORDUM!


 

İnsan haddini, eksiklerini bilmeli. Örnekse ben, gece kulüplerinden, uyuşturucu ve kara para aklama işlerinden hiç anlamam.

Deniyor ki:

“İzmir’in en ünlü gece kulübü…”

Nerede olduğuna ilişkin kabaca bir tahminim var da, tam olarak neresidir, adı nedir bilgim yok.

Ama işin büyüklüğü, polis operasyonun büyüklüğünden belli.

Haberleri okurken, dikkatimi çekti.

İzmir’deki operasyonu CNN TÜRK İstanbul Haber Müdürü Nihat Uludağ “oradaymış gibi” anlatıyor.

Gibisi fazla, galiba.

Şu sözlerden orada olduğu anlaşılıyor:

İzmir’i sarsan bir operasyon bu. En lüks gece kulübüne yapıldı bu operasyon. Suç örgütü yıllardır elde ettiği gelirle İzmir’in en popüler bu gece kulübünü alıyor bunun üst katını örgütsel görüşmelerini yaptıkları ofis yapıyor. Biz örgüte teknik ve fiziki takip yapıyoruz, operasyon günü denize sıfır olan bu gece kulübüne denizden, havadan, karadan özel harekâtla giriyoruz.

İlginç değil mi?

Karadan, denizden, havadan yapılan baskına 1000 polisin katılması ise ilginçten öte bir şey.

Sanki El Chapo veya Pablo Escobar’ın karargahları hedef alınıyor. Burası İzmir değil de, Kolombiya’da bir şehir sanki.

Haber devam ediyor:

İzmir’in en önemli 2 suç örgütü Zirek kardeşler ve Alabaylar suç örgütünün uyuşturucu satışı, silah ticareti, rüşvet gibi suçlara karıştığı bu suçlardan elde ettikleri gelirleri de İzmir’in en ünlü gece kulüplerinde de akladıkları tespitinde bulunuldu. İzmir Narkotik Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü operasyon için düğmeye bastı. Polis karadan giriyor, havadan takip ediyor ama çete liderleri denizden de kaçabilir diye İzmir polisi botlarla da operasyon gerçekleştiriyor.

Sonuçta “9 bin 880 adet ecstasy, 5 bin 711 sentetik hap, 67 bin 29 gram esrar, 5 ruhsatsız tabanca, 1 adet 'Akrep' olarak tabir edilen otomatik tabanca, 13 adet 9 mm fişek, 87 adet 7,62 mm fişek, 2 hassas terazi” ele geçiriliyor, 20 kişi yakalanıyor.

Yine çok ilginç, “polis operasyon içinde operasyon” yapıyor, içindeki “köstebeklerden” üçü görevde, biri emekli 4 kamu görevlisini gözaltına alıyor.

Vay, vay, vay.

İzmir gerçekten “büyük şehir” olmuş da, haberimiz yok!

Yorumlar