OLDU MU YA CEYDA HANIM VE MUHARREM BEY?! / İzmir Notları

 

Milletvekili seçildiler ve bir yıl geçti bile.

Ya ne yaptılar, ettiler Meclis’te?

İzmir milletvekillerinin klasik ifadeyle “karnesi” Gerçek İzmir’in haberinde kısaca şöyle:

“İzmir’den vekil seçilen isimler arasında en fazla soru önergesi veren isim Saadet Partili Mustafa Bilici olurken, CHP’li Sevda Erdan Kılıç bu alanda ikinci sırada yer aldı. İlk imza sahibi olduğu kanun tekliflerinde CHP’li Murat Bakan açık ara birinci sırada. En fazla kürsüye gelen İzmirli vekil ise geçtiğimiz günlerde İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu…

Ant içtikten sonra geride kalan 1 yılda kürsüye hiç çıkmayan vekiller de var. CHP’deyken verdiği soru önerge sayısıyla dikkat çeken ve ilk sırada yer alan Mehmet Ali Çelebi, Meclis’te AK Partili olarak yer aldığı 1 yılda rakamlarda epey bir geride kaldı.

Özellikle iki milletvekili var ki, onlar rekortmen.

Fakat tersten!

Şöyle ki, AK Parti İzmir milletvekilleri Ceyda Bölünmez ile Muharrem Karslı’nın ne bir kanun teklifinde imzaları var, ne bir soru ve gensoru veya araştırma/soruşturma önergesi vermişler, ne de kürsüye çıkıp tek kelime etmişler.

Karnedeki bütün hanelerin karşısında “SIFIR” yazıyor!

Yani bir yılda Meclis’te sergiledikleri performansın özeti…

Sıfıra sıfır elde var 0.

 

TAM YERİNE KOYMUŞLAR!

 


İz Gazete’de gördüm… Soma’daki madenciler davasının yılmaz savunucusu, 1 yıl önce milletvekili seçilen ve yargı kararlarına karşın serbest bırakılmayan Can Atalay için TİP İzmir örgütü, AKP’nin Bayraklı’da bulunan il binasının önüne “Hatay’ın seçilmiş vekili Can Atalay’a özgürlük!” yazan pankart asmış. Az bile.

  

ESKİ BAŞKANA YENİ İMAJ

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İspanya’da katıldığı bir konferansta yeni imajıyla görüntülenmiş. Bence daha etkileyici olmuş. Keşke başkanken yapsaymış.

 


 

GÜMRÜKÇÜ ADD BAŞKANLIĞINA ADAY

Çiğli eski Belediye Başkanı Utku Gümrükçü, Atatürkçü Düşünce Derneği Genel Başkanlığı’na aday olduğunu açıklamış.

ADD Genel Kurulu, 1-2 Haziran’da Ankara’da gerçekleşecek.

1041 delegesi varmış.

Listeye baktım. Gümrükçe de Çiğli delegesi.

İnsan bir şeyler yapmalı, boş durmamalı elbet.

Başarılar dilerim.






 

Yorumlar