TUHAF MUHAF, DOĞRU YANLIŞ, AYIP MAYIP, İYİ KÖTÜ ŞEYLER

 Aston Villalı Alisha Lehmann



21 Ocak 1999 İsviçre doğumlu Alisha, futbol hayatına FC Konolfingen takımının alt yapısında başladı. 2016'da BSC YB Frauen'da takımına geçti. Burada geçirdiği iki sezonun ardından 2018'de FA WSL ekiplerinden West Ham United'e transfer oldu. West Ham menajeri Matt Beard, Lehmann'ın İsviçre'nin ev sahipliği yaptığı 2018 UEFA 19 Yaş Altı Kadınlar Şampiyonası'nda gösterdiği performanslarından etkilendiği söyledi. Nisan 2019'a gelindiğinde West Ham formasıyla sekiz gol attı. Takımının FA Women's Cup finaline yükselmesinde büyük katkı sağladı ve West Ham ile olan sözleşmesini uzattı. Sonrasında Everton'a transfer oldu. Bir sonraki durağı ise günümüzde Aston Villa oldu.

Kişisel hayatı

Lehman bir lezbiyendir. Paris Saint-Germain'de forma giyen İsviçreli takım arkadaşı Ramona Bachmann ile ilişkisi vardı. Milli Takım Teknik Direktörü Martina Voss-Tecklenburg, "Bu durum kadın futbolunda istisna değil" demiştir. 2022'de Aston Villa orta saha oyuncusu Douglas Luiz ile ilişki içindeydi. (Kaynak: Wikipeda)

 

O parayla gazino açmış

Suriye'den makam aracıyla Türkiye'ye insan geçirip göçmen kaçakçılığı yaptığı iddiasıyla emekliye sevk edilen, ardından da Ankara'da gözaltına alınan Tuğgeneral Bilal Çokay tutuklandı. Diyarbakır 16’ncı Mekanize Piyade Tugay Komutanı olduğu dönem Çokay hakkında “makam aracıyla para karşılığı insan kaçakçılığı yaptığı” iddiasıyla soruşturma başlatılmıştı. Olayın ortaya çıkmasının ardından emekliliğe sevk edilen Çokay, soruşturma kapsamında Ankara'da gözaltına alınıp Şanlıurfa'ya getirildi.

Akçakale Cumhuriyet Başsavcılığı’nca yürütülen soruşturma kapsamında adliyeye sevk edilen Çokay, çıkarıldığı nöbetçi hakimlik tarafından, daha önce tutuklanan biri astsubay iki uzman çavuşun verdiği ifadeler ve elde edilen yazışmalar üzerine tutuklanarak cezaevine gönderildi.

ASTSUBAYDA 19 MİLYON LİRA!

Çokay’ın emir astsubayı ve 2 koruması olan uzman çavuşlar daha önce tutuklanmıştı.

2 yıldır aynı yöntemle insan kaçakçılığı yaptıkları belirlenen ve sözleşmeleri feshedilen astsubay ve uzman çavuşlarla ilgili dikkat çeken bilgilere ulaşıldı. Eski uzman çavuşların, yasa dışı elde ettikleri para ile gazino ve oto galeri açtıkları tespit edildi. Tutuklanan astsubayda ise 600 bin dolar (19,6 milyon lira) para ele geçirildi.

BÖYLE PATLAK VERDİ

İnsan kaçakçılığından vurgun yapan askeri personelin yakalanma hikayesi de oldukça ilginç. Makam aracıyla daha önce Şanlıurfa şehir merkezine getirilen göçmenler, uzman çavuşlara verilen yeni bir görev nedeniyle Akçakale’ye bırakıldı. Durumu fark eden Jandarma ekipleri, göçmenleri gözaltına alınca skandal olay patlak verdi.

YENİ ŞAFAK GAZETESİ

 

HAKLILAR GALİBA!



 

💥 İşte Fahrettin Koca’yı istifaya götüren süreç…

• AKP’nin Kızılcahamam Kampı’nda AKP’li Antalya Mv. Tuğba Vural Çokal, özel hastanede hayatını kaybeden bir yakınını anlatarak, bakanlığın yeterli denetim yapmadığını söyledi.

• Bakan Koca, Çokal’a, “O Sağlık Müdürü sizin talebinizle atandı. Sorumluluğu bize atamazsınız. Özel hastanelerle ilgili teftiş başlattık. Onu da siz durdurdunuz” şeklinde cevap verdi.

• Tartışmaya araya giren Erdoğan, “Ölen, bizim bir ilçe başkanımız. Sağlığın özeli devleti olmaz. Hastane ayrımı olmadan gerekli denetimlerin yapılması lazım. İhmal var mı, bakın” dedi. (Nuray Babacan)

- AKP MYK toplantısında ise Erdoğan, toplantıda Koca’yı sert bir şekilde eleştirdi.

Erdoğan, Koca’ya dönerek, “Randevularla alakalı şikayetler var. Sorunu seninle çok ciddi ele alacağız ve gerekeni yapacağız” dedi. (İsmail Saymaz)

👉🏻 Bu gelişmelerin Bakan Koca’da kırgınlık yarattığı ve istifaya giden sürecin önünü açtığı belirtildi.

AJANS MUHBİR

 

EMEKLİLERİN EMEĞİ BOŞA GİTTİ



 

Mafya fedaisi milli boksör


Valiliklerde, siyasi partilerde ve kamu kurumlarında ağırlanan milli boksör Muhammed Dursun, iş insanı Fehmi Öztürk’ü öldüresiye dövdüğü için hapis cezası aldı.

Temmuz 2018'de, boksör Muhammed Dursun ve Cem Özmüş, İstanbul’un Başakşehir ilçesindeki bir kafede iş insanı Fehmi Öztürk ile oğlu Ercan Öztürk’e saldırdı. Öztürk’ü eski ortağı olan Fırat Muşlu’nun dövdürdüğü ortaya çıktı. Öztürk’ün vücudunda orta derecede kırıklar oluştu.

Küçükçekmece 3. Asliye Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılama 21 Mayıs'ta karar bağlandı. Muhammed Dursun ile Fırat Muşlu, tehdit ve kasten nitelikli yaralama suçlarından 3 yıl 8 ay 12’şer gün hapis cezası aldı. Ayrıca Dursun ve Muşlu’ya hakaret suçundan da 2 bin 620’şer TL para cezası verildi

YARGILANIRKEN ÖLDÜRÜLDÜ

Öztürk’ü darbedenler arasında yer alan Cem Özmüş ise 15 Temmuz 2021’de Kartal sahilinde silahla vurularak öldürüldü. Öldürülen Özmüş’ün eşi Pınar Özmüş, “Eşim Fırat Muşlu’nun tahsilat işlerini, daha doğrusu gayrimeşru, kirli işlerini yapıyordu” dedi. İstanbul Valisi Davut Gül, boksör Muhammed Dursun’u makamında ağırlamıştı. 11 Haziran 2024’te kayyum yönetimindeki THK’den yapılan açıklamada ise “THK Kayyum Heyeti Başkanı Vali Kemal Yurtnaç, altın eldivenli şampiyona, başarılarının devam etmesi temennisinde bulundu” ifadeleri yer aldı.

25 Ekim 2023’te de CHP Kartal İlçe Başkanlığı’ndan şu açıklama yapıldı: “Milli boksör Muhammed Dursun İlçe Başkanımız Mert Polat’ı tebrik ziyaretinde bulundu.”

Ülkü Ocakları Bahçelievler İlçe Başkanı Adem Sertdemir ise 12 Kasım 2023’te yaptığı paylaşımda, “Bir çok kez derece yaparak bizleri gururlandıran, milli sporcumuz Muhammed Dursun kutlu ocağımızı ziyaret etti” ifadelerini kullandı.

İSMAİL ARI / BİRGÜN GAZETESİ

 

Bir kadından başka kadınlara...




İRAN’DA EN GÜÇLÜ ADAY



İran'ın %42 ile anketlerde seçimi önde götüren Cumhurbaşkanı adayı Pezeşkiyan'ın açıklaması:

“Evde çocuklarımla Farsça değil, Türkçe konuşuyorum. Ben Türküm. Annem de babam da Türk. Türklüğümle gurur duyuyorum.”

 

30’larda Ortaköy. Pfizer arazisi tarım alanıymış...




Yorumlar