YÜZDE 350 ZAM “UFAK TEFEK” BİR SORUN MU SAYIN VALİ? VE İZELMAN’DA NELER OLUYOR Kİ, GENEL MÜDÜRÜ İSTİFA ETTİ?? /İzmir Notları

  



İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Cemil Tugay ile İzmir Valisi Süleyman Elban arasındaki ilk gerilim, İZBAN yüzünden çıktı.

TCDD kendi seferleri için de kullandığı bir hat için zam yapıyor. Seferlerde gecikmelerin en büyük nedeni o hatta sokulan şehirlerarası yolcu ve yük trenleridir. İZBAN trenleri, TCDD trenleri geçsin diye bekliyor” diyen Tugay’a cevap veren Vali Elban şöyle diyor:

 Şehri Selçuk'tan Aliağa'ya kadar kuşatan çok güzel bir sistem kurulmuş. Ufak tefek konular varsa da, konuşuruz. Neticede şu var; Türkiye'de de örnek gösterilen bir model İZBAN modeli. Sistem gayet başarılı işliyor. Bir sorun gözükmüyor şu anda.”


Madem sistem güzel ve başarılı, o zaman “ray kullanım kirasına yüzde 350 zam yapılması” ne anlama geliyor ve Sayın Vali, hiç de “ufak tefek olmayan” bu sorundan tek kelime ile söz etmiyor?

 

 

MİLLETVEKİLİ ADAYI OLAN FETÖ ELEMANI

T24 yazarı Tolga Şardan’ın aktardığına göre, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı geçen nisan ayının sonlarında yaptığı bir basın açıklamasında, Kara Kuvvetleri Komutanlığı bünyesinde FETÖ’nün “mahrem hizmetler” yapılanmasına yönelik bir operasyon başlattı.

14’ünün daha önce Türk Silahlı Kuvvetleri’nden ilişiğinin kesildiği askeri personel ile ikisinin “mahrem imam” olduğu tespit edilen toplam 16 şüpheli hakkında gözaltı kararı verildi.

Operasyonun ardından tutuklanan isimlerden biri, astsubay rütbesiyle görev yaparken emekli olan Mustafa Çintaş oldu.

İlginç olan şu…

2015 ve 2023 genel seçimlerinde MHP’nin İzmir 2. Bölge’de 13’üncü sıradan milletvekili adayı yapılmıştı.


NEREDESİN PEHLİVAN BAŞKAN?

Menemen Belediyesi’nde işten atılan çalışanlar Menemen Egekent-2 pazaryerine giderek eylem yapıp, vatandaşlardan destek isterken; gözler Menemen Belediye Başkanı Aydın Pehlivan’ı aradı.

Yoktu.

Ve sonra anlaşıldı.

Başkan Hac ziyareti için, yurtdışındaydı!


NE KANALLAR VAR, İÇİNDE PARA AKIYOR!

MedyaRadar’dan Ercan Öztürk’ün haberine göre ise İzmir Büyükşehir Belediyesi, 17-20 Nisan tarihleri arasında düzenlenen ‘Marble İzmir Fair 2024’ fuarının reklamları için ayrılan bütçe “eşin dostun Youtube kanalına”  dağıtılmış. 136 takipçisi olan Tümmer kanalına 600 bin lira, bin 200 takipçisi olan Turkuaz TV’ye de 250 bin lira reklam parası ödenmiş. İki kanalda yayınlanan fuar reklamlarını görüntüleyen kişi sayısı ise sadece 85 kişi olmuş.

Cevap vermemeyi “belediye politikası” yapanlar, aynı ısrarı sürdürecek mi, merak ediyorum!


İZELMAN GENEL MÜDÜRÜ'NÜN GÖREVİ "KISACIK" SÜRDÜ

Geldik en çarpıcı gelişmeye…

Yerel seçimin ardından İzmir Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı İZELMAN A.Ş.’ye genel müdür olarak atanan Umut Tekin istifa ettiğini, şu mesajla duyurdu:

İzelman AŞ. Genel Müdürü görevinden dün itibari ile istifa ettim.

İzelman ve İzmir Büyükşehir Belediye ailesinin kısa süreliğine olsada bir parçası olmak keyifli idi. Yerel seçimlerde yakalanan iktidarın genel seçimlerde de yaşanması için mücadeleye devam edeceğiz.”

Umut Tekin CHP’de Gaziemir İlçe Başkanlığı ve PM üyeliği yapmış biri.

Ne oldu ki?

İstifa kararını neden verdi??

Kısacık görev döneminde neler yaşamış olabilir???

Var mı söyleyecek bir sözü olan????

Yorumlar