DERİN ÇUKURLAR, CANSIZ BEDENLER… HEYYY KATLİAM VAR! / günlerden 9 ağustos


Çöp toplar gibi toplamışlar.

Kiminin başına poşet geçirip, boğmuşlar.

Kimini parçalamışlar.

Hayvan barınağının yakınında çukurlar kazmışlar.

Katlettiklerini içine atmışlar.

Korkulan yaşanmaya başladı.

 

 


 

Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde tepkilerle birlikte kabul edilen sokak hayvanları düzenlemesinin ardından peş peşe hayvan katliamı haberleri gelmeye devam ediyor. Niğde'nin ardından Altındağ'da da çok sayıda hayvanın cansız bedenine toplu mezarda ulaşıldı. Olayla ilgili 6 kişi gözaltına alındı. Öldürülen köpeklerin darp edildiği iddiası var.

Altındağ Belediyesi Veteriner İşleri Müdürlüğü'nde hayvan hakları savunucuları içeriye girmeye çalıştı. Işıklarla aramalar yapıldı.

İddiaya göre burada çalışan bir kişi öldürülen köpeklerle ilgili hayvan hakları savunucularıyla temasa geçti. Onun üzerine buraya geldiler.

Çalışmalar gece saat 00.00'dan sonra başladı, 04.00'te sona erdi. 13 köpek, bir kedi, bir yavru köpek, iki de koyunun cansız bedeni toplu mezarın içinden çıkarıldı.

BAZI CESETLER TORBA İÇİNDEYDİ

Olay yerinden canlı yayınla bağlanan SÖZCÜ TV muhabiri Barış Yalınkılıç, "Bazı cesetler poşetler içinde bazıları da sadece başına poşet geçirilerek atılmıştı. Köpeklerin ekseriyetle tehlikeli ırk olarak adlandırılan köpekler olduğunu söyleyelim. Köpeklerde bazılarında küpe vardı, köpeklerde çip yoktu" bilgilerini paylaştı.

13 köpeğin sadece yedisi otopsiye götürülebildi. Hayvan hakları savunucuları ve veterinerlere göre hayvanlar uyutulmuş değil. Darp iddiaları da var.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nden açıklama yapıldı. Açıklamada, "Altındağ Belediyesine bağlı olan barınakta yaşanan olay, Ankara Büyükşehir Belediyesinin sorumluluk alanında değildir. Barınağın Ankara Büyükşehir Belediyesine ait olmadığını ve yaşanan bu katliamın takipçisi olacağımızı kamuoyuna önemle duyururuz" denildi.

‘HAYVANLAR PARÇALANARAK ÖLDÜRÜLMÜŞ’

Artı Gerçek'in haberine göre; yaşanan olaylara tanıklık eden hayvan hakları savunucusu Neylan Solmaz, yaşanan olayı şu sözlerle anlattı:

“Biz ihbar üzerine barınağa geldiğimizde barınağın yeni yıkandığını gördük. Bize sorun olmadığı ifade edildi; ancak alanda yoğun bir koku olması sebebiyle Altındağ Belediyesi Veterinerlik binasından bir 10 dakika dağa doğru tırmandığınızda açılmış çukurlar ile karşılaştık. Hayvanlar vahşi şekilde katledilmiş. Parçalanmış köpek cesetleri var. Hayvanların ayakları ve elleri bağlanmış şekilde öldürülerek çuvallarla çukura atılmış. Eski ve yeni çok sayıda çukur var” dedi.

Olay yerine Jandarma çağırdıklarını ancak ekiplerin bir müdahalede bulunmadığını ifade eden Solmaz şöyle konuştu:

“Jandarma sadece burada bizi sakinleştirmeye çalıştı. Burada büyük bir katliam olmuş. Avukat arkadaşlarımız şu an suç duyusuna bulunmaya ve olay yerine savcı getirmek için gittiler. Şu an arkadaşlarımız toprakları kazarak köpekleri çıkarmaya çalışıyor. Çok büyük bir koku olduğu için maskeyle durabiliyoruz. Acilen bu katliamı durdurun.”

NİĞDE'DE NE OLMUŞTU?

Sokak havvanlarının katledilmesinin önünü açan 17 maddelik Hayvanları Koruma Kanunu’nda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun’a yönelik tepkiler sürerken, AKP’li Niğde Belediyesinin barınaktaki köpekleri öldürülüp hayvan mezarlığına gömdüğü ortaya çıkmıştı.

Ölü hayvanları görüntüleyen avukatlar ve hayvan hakları savunucuları belediyenin Veteriner İşleri Müdürü ile işlemi uyguladığı öne sürülen çalışanlar hakkında suç duyurusunda bulunmuştu.

Ankara Barosu Hayvan Hakları Komisyonu Başkanı Tuğba Gürsoy, Niğde’de sokak hayvanlarının öldürülerek gömüldüğünü, biri barınağın yanında olmak üzere iki toplu mezar bulunduğunu ifade ederek, “Bunlardan birinin üstü açık. Yani günde ne kadar kedi- köpek toplanırsa öldürülüp atıldığına ilişkin bilgi gelmişti bize ve araştırmaya başladık. Bölgede yaşayan gönüllüler gizlenerek yaptıkları takip sonucunda gece yarısı, sabaha karşı kartonlarla, çuvallarla hayvan atıldığını fark ediyor” demişti.

KAYNAKLAR: SÖZCÜ/BİRGÜN/ARTI GERÇEK

 

DİĞER 9 AĞUSTOS’LAR

  • 1173 - Yapımı iki asır sürecek olan Pisa Kulesi'nin inşası başladı.
  • 1892 - Thomas Edison, iki yönlü telgrafın patentini aldı.
  • 1936 - Yaz Olimpiyatları: Jesse Owens dördüncü altın madalyasını kazandı.
  • 1945 - Amerika Birleşik Devletleri, Japonya'nın Nagazaki şehrine atom bombası attı: yaklaşık 70.000 kişi o anda öldü.
  • 1949 - Türkiye, Avrupa Konseyi üyesi oldu.
  • 1969 - Charles Manson liderliğindeki bir kült grup üyeleri, Roman Polanski'nin hamile eşi Sharon Tate, Abigail Folger, Polonyalı oyuncu Wojciech Frykowski, erkek kuaförü Jay Sebring ve lise mezunu bir genç Steven Parent'i Los Angeles'ta öldürdüler.
  • 1974 - Watergate skandalının sonucu olarak, istifa eden Richard Nixon'ın yerine Başkan Yardımcısı Gerald Ford ABD Başkanı oldu.
  • 1994 - Aydın Doğan, Hürriyet grubunu satın aldı.

 

9 AĞUSTOS’TA DOĞANLAR

  • 1929 - Abdi İpekçi, Türk yazar ve gazeteci (ö. 1979)
  • 1930 - Süreyya Duru, Türk film yönetmeni ve yapımcı (ö. 1988)
  • 1942 - Erman Şener, Türk sinema eleştirmeni, gazeteci, senaryo ve kitap yazarı (ö. 2002)
  • 1944 - Nevra Serezli, Türk oyuncu ve seslendirme sanatçısı
  • 1944 - Sam Elliott, Amerikalı oyuncu
  • 1957 - Melanie Griffith, Amerikalı aktris
  • 1958 - Muazzez Ersoy, Türk ses sanatçısı
  • 1963 - Whitney Houston, Amerikalı ses sanatçısı (ö. 2012)
  • 1978 - Senan Kara, Türk oyuncu

 

9 AĞUSTOS’TA ÖLENLER

  • 1972 - Sıddık Sami Onar, Türk hukuk profesörü (d. 1897)
  • 1974 - Aliye Berger, Türk gravür sanatçısı ve ressam (d. 1903)
  • 1992 - Aytekin Kotil, Türk siyasetçi ve İstanbul Belediye Başkanlarından (d. 1934)
  • 2008 - Ahmet Sezgin, Türk ses sanatçısı (d. 1936)
  • 2015 - Fikret Otyam, Türk ressam, gazeteci ve yazar (d. 1926)

 

 

Yorumlar